Strategic Management

Type product
Niveau
Logo van Total Talent Education B.V.

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Beschrijving

Strategic Management

Organisaties hebben uitgekiende strategieën nodig om de winstgevendheid en daarmee de continuïteit van de organisatie te waarborgen. Om een goede ondernemingsstrategie te ontwikkelen is goede kennis van de omgeving van de organisatie (economische en maatschappelijke ontwikkelingen, consumentengedrag, technologische ontwikkelingen en ontwikkelingen op het gebied van wet- en regelgeving) noodzakelijk. In deze module krijgt u onder meer methodes aangereikt met behulp waarvan u de strategie van uw organisatie periodiek tegen het licht kunt houden. Deze MBA-module is uitermate geschikt wanneer u meer strategische kennis wilt vergaren. Ook als u niet in de gelegenheid bent om…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Consumentengedrag, Strategisch management, Brand Management, Marketing management en Marketingstrategie.

Strategic Management

Organisaties hebben uitgekiende strategieën nodig om de winstgevendheid en daarmee de continuïteit van de organisatie te waarborgen. Om een goede ondernemingsstrategie te ontwikkelen is goede kennis van de omgeving van de organisatie (economische en maatschappelijke ontwikkelingen, consumentengedrag, technologische ontwikkelingen en ontwikkelingen op het gebied van wet- en regelgeving) noodzakelijk. In deze module krijgt u onder meer methodes aangereikt met behulp waarvan u de strategie van uw organisatie periodiek tegen het licht kunt houden. Deze MBA-module is uitermate geschikt wanneer u meer strategische kennis wilt vergaren. Ook als u niet in de gelegenheid bent om nu de volledige MBA-opleiding te volgen. U kunt deze module in drie maanden afronden. Deze losse MBA-module is afkomstig uit de volledige MBA-opleiding van TTE.

Leerdoelen

Na het volgen van deze module bent u onder andere in staat om:

– omgevingsontwikkelingen die van invloed zijn op de strategie van uw organisatie te herkennen en analyseren;

– strategieën te ontwikkelen die concurrentievoordeel bieden in een constant veranderende omgeving.

Studieprogramma en toetsing

In de module Strategic Management studeert u aan de hand van zorgvuldig geselecteerde academische artikelen en specifiek ontwikkelde casestudies. De volgende praktijkgerichte onderwerpen komen aan bod:

Introductie en overzicht

U maakt kennis met de kernconcepten van Strategic Management, zoals visie-, missie- en strategie-ontwikkeling. U leert het belang van omgevingsanalyse via onder andere DESTEP, SWOT en het vijfkrachtenmodel van Michael Porter.

Strategie ontwikkelen

U maakt uitvoerig kennis met de hoofdvormen van strategische keuzen en hoe u de beste strategie voor uw organisatie kunt bepalen.

Het implementeren en uitvoeren van de strategie

U leert wat u kunt doen om binnen een organisatie draagvlak te creëren om de ontwikkelde strategie uit te voeren. Daarnaast krijgt u inzicht in hoe u tussentijds kunt bepalen of u nog op koers ligt en of de gekozen strategie beter kan worden aangepast.

De module is opgebouwd rond contact- en inzendmomenten met uw vakdocent en oefenopgaven. In korte tijd doet u op hoog niveau kennis op. Doordat u zelf actief en analyserend aan de slag gaat, doet u snel essentiële inzichten op als het gaat om strategisch management.

Voor wie is deze module bestemd?

De module Strategic Management is uiterst geschikt voor managers die zich bewust zijn van hun omgeving en die met behulp van een goed doordachte strategie optimaal willen anticiperen en inspelen op de omgevingsontwikkelingen. Deze module maakt deel uit van de MBA-opleiding van TTE. Na het succesvol afronden van deze module kunt u deze Masteropleiding versneld doorlopen.

Overige informatie

Deze module kan in drie maanden worden doorlopen. U bepaalt zelf uw tempo. De module is goed voor 7,5 EC/ studiepunten. Een specifieke vooropleiding is niet vereist. De literatuur is grotendeels in het Engels, dus het is van belang dat u de Engelse taal redelijk tot goed beheerst. De studiewijzer is zowel in de Nederlandse als Engelse taal beschikbaar. Iedere module wordt afgesloten met een testcase. Na positieve afronding ontvangt u het TTE certificaat van de MBA-module Strategic Management.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.