Communicatieprofessional B (met Live Businesscase) - Avond

Niveau
Tijdsduur
Startdatum en plaats
Logo van SRM
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 8,3 SRM heeft een gemiddelde beoordeling van 8,3 (uit 1.130 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, startdatum, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Amsterdam
11 feb. 2020 tot 2 jun. 2020
Eindhoven
11 feb. 2020 tot 2 jun. 2020
Rotterdam
11 feb. 2020 tot 2 jun. 2020
Utrecht
11 feb. 2020 tot 2 jun. 2020
Zwolle
11 feb. 2020 tot 2 jun. 2020

Beschrijving

Je bent communicatieprofessional of werkt ondersteunend hieraan. Daarbij wil je jouw kennis en communicatievaardigheden verder ontwikkelen. Voor deze vakopleiding gelden geen specifieke vooropleidi...

Met deze zeer gewaardeerde vakopleiding van SRM verstevig je het fundament onder jouw dagelijkse praktijk als communicatieprofessional en geef je een impuls aan jouw professionele groei. Alle belangrijke thema's voor de communicatieprofessional komen aan bod. Je verdiept je in het communicatielandschap, in hoe communicatie bijdraagt in de strategie van de organisatie en welke invulling je daarin als mogelijkheden hebt. Daarbij ontwikkel je schrijfvaardigheden en leer je nog betere creatieve con…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen.  

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Business Case Management, Management Algemeen, Projectmanagement, Casemanagement en Ondernemen.

Je bent communicatieprofessional of werkt ondersteunend hieraan. Daarbij wil je jouw kennis en communicatievaardigheden verder ontwikkelen. Voor deze vakopleiding gelden geen specifieke vooropleidi...

Met deze zeer gewaardeerde vakopleiding van SRM verstevig je het fundament onder jouw dagelijkse praktijk als communicatieprofessional en geef je een impuls aan jouw professionele groei. Alle belangrijke thema's voor de communicatieprofessional komen aan bod. Je verdiept je in het communicatielandschap, in hoe communicatie bijdraagt in de strategie van de organisatie en welke invulling je daarin als mogelijkheden hebt. Daarbij ontwikkel je schrijfvaardigheden en leer je nog betere creatieve concepten ontwikkelen. SRM staat al jaren aangeschreven als dé opleider voor marketing- en communicatieprofessionals. Met een officieel diploma van SRM voeg je dan ook direct waarde toe aan jouw cv.


Je rondt de module Communicatie B1 af met een digitaal examen. De module Vaardigheden voor Communicatieprofessionals B2 rond je af met een praktijkgerichte opdracht. Ook werk je tijdens deze opleiding aan een praktijkgerichte eindopdracht, waarmee je aantoont dat je het geleerde kunt toepassen binnen jouw werkomgeving. Deze eindopdracht licht je toe tijdens een mondelinge sessie. Heb je voor alle onderdelen een voldoende behaald? Dan ontvang je het zeer gewaardeerde diploma 'Communicatieprofessional B' van SRM, dé opleider voor communicatieprofessionals.

Tijdens deze opleiding breid je jouw kennis en adviesvaardigheden als communicatieprofessional verder uit. Je verdiept je in het communicatielandschap en ontwikkelt vaardigheden om een integraal communicatieplan op te stellen. Hiervoor ga je aan de slag met huisstijlmanagement en leer je op welke wijze je een communicatie-onderzoek opstelt en uitvoert. Daarbij werk je ook aan jouw communicatieve vaardigheden. Je ontwikkelt schrijfvaardigheden en gespreks- en interviewtechnieken. Zo weet jij aan de juiste input te komen en kun jij allesomvattende briefings opstellen. Met jouw communicatieve inzicht en vaardigheden weet jij doelgroepen effectief te bereiken en kun jij ze raken met jouw boodschap.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Communicatie B1

(8 bijeenkomsten)
o Visie, strategie en communicatiestrategie
o Basisstrategieën voor communicatietoepassingen
o Inzicht in het communicatievak
o Concerncommunicatie en marketingcommunicatie
o Interne communicatie en huisstijlmanagement
o Het communicatieplan
o Communicatieplanning in de praktijk
o Implementatie van communicatiestrategie
o Contentstrategie
o Praktisch inzicht in methoden voor communicatieonderzoek

Vaardigheden voor Communicatieprofessionals B2

(8 bijeenkomsten)
o Gespreks- en interviewtechnieken
o Doelgericht schrijven
o Interne communicatie
o Conceptontwikkeling en creativiteit
o Briefing opstellen
o Omgaan met de media als stakeholders
o Handig inzetten van social media

Live businesscase

(5 bijeenkomsten)
o Actuele - real life businesscase
o Actiegerichte aanpak in teams
o Multidisciplinaire aanpak marketing, communicatie, marketingcommunicatie
o Challenge met pitch voor real life opdrachtgever

Integrale eindopdracht

(3 bijeenkomsten van 3 uur)
Je rondt deze opleiding af met een praktijkgerichte eindopdracht en een mondeling examen.

De opleiding Communicatieprofessional B (met Live Businesscase) duurt 6 maanden. De opleiding wordt zowel overdag als in de avond verzorgd. De dagopleiding heeft 10 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur, waarvan 1 bijeenkomst aanvullend een avondprogramma heeft. Ook volg je 3 bijeenkomsten van 3 uur ter voorbereiding op de integrale eindopdracht. De avondopleiding heeft 20 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur en 2 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Vakopleiding

SRM-CABL|Communicatieprofessional B (met Live Businesscase)

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen.  

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
infoEr is een telefoonnummer vereist om deze informatieaanvraag in behandeling te nemen. (optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.