NL Leert Door Subsidie aanvragen

Springest leeft mee met alle werkgevers én werknemers van Nederland. De overheid steunt hen met de verlengde NOW-regeling. Onderdeel van de verlengde "NOW 2.0"-regeling is een vereiste om bij- en omscholing aan te bieden. Springest helpt daarbij als grootste platform voor leren en ontwikkelen van Nederland. Werkgevers, HR en Learning & Development professionals kunnen deze pagina gebruiken om te voldoen aan het onwikkelcriterium van de NOW regeling. Verspreid deze pagina onder je collega's om hen op weg te helpen!

NL Leert Door loopbaanadvies: ontvang gratis loopbaanadvies t.w.v. €700 bij een van onze aangesloten loopbaancoaches.

Beste collega,

We begrijpen dat je je zorgen maakt over de impact van de corona-pandemie. Behalve over je gezondheid, is er ook onzekerheid over je baan. Bij dat laatste kunnen we je helpen. Als bedrijf ondersteunen we je graag om nieuwe vaardigheden aan te leren of je klaar te stomen voor een nieuwe functie binnen of buiten onze organisatie. Want: NL Leert Door!

Hieronder hebben we op een rijtje gezet hoe we je de komende periode kunnen helpen. Om jouw vaardigheden door middel van bij- en omscholing toekomstbestendig te maken.

Bijscholen

Hoe kan ik me versneld bijscholen?

Het kan om allerlei redenen nuttig zijn je te specialiseren, of juist te verbreden in je vakgebied. Je wordt unieker van meer specialistische kennis. En op meer gebieden inzetbaar als je je kennis juist verbreedt. Dat vergt in de meeste gevallen extra scholing, door middel van een cursus, training of opleiding.

Jezelf verbeteren?

Misschien lever je al een tijd een of andere dienst, maar voel je je daarin niet altijd zeker van je zaak. Bepaalde aspecten zijn voor verbetering vatbaar. Je leidt bijvoorbeeld regelmatig een project, maar je raakt soms in conflict met andere leden van het projectteam en weet dat maar matig op te lossen. Het kan heel zinvol zijn om een cursus conflicthantering te doen. Op Springest vind je ook Persoonlijke Effectiviteit cursussen. Deze cursussen richten zich op veel vaardigheden. Zoals beter commmuniceren, resultaatgericht werken, doelstellingen formuleren etc.

Bekijk alle Persoonlijke Effectiviteit cursussen


Persoonlijke vaardigheden die nu extra relevant zijn

Dus behalve aan verbetering van vakinhoudelijke aspecten, kun je dus ook denken aan verbetering van je vaardigheden op het gebied van:


Klassikale trainingen in tijden van 1,5 meter afstand? Opleiders hebben tal van maatregelen getroffen om corona verspreiding tegen te gaan. Zoals minder deelnemers, ruimere locaties en strikte hygiëneregels. Lees de corona maatregelen voor klassikale trainingen.

Skills die je toekomstbestendiger maken

Dit zijn momenteel de grootste stijgers:

Technische vaardigheden 🤓🤓

 • SQL is een belangrijke skill om data uit systemen te trekken.
 • Programmeer skills worden veel gevraagd.
 • Ethical hacking Leer hoe je systemen beveiligd tegen cybercriminelen.

Minder technische vaardigheden 🤓

 • Design Thinking en leer het innovatiefvermogen van je organisatie te vergroten.
 • Power BI maak inzichtelijke dashboards en visualisaties.
 • Online Marketing speel een rol in online winkelen.
 • Six Sigma gaat over kostenbesparing en kwaliteitsmanagement. Tijdloos dus.

Niet technische vaardigheden 😄

 • Project Management om projecten nog sneller en beter van de grond te krijgen.
 • Scrum aantal vacatures voor Scrum Master groeide met 60%
 • Logistiek want er is grote vraag naar logistiek, distributie en webwinkelbeheer.

Als je geen geschikte klassikale training vindt, of dit liever nog niet doet, zijn er natuurlijk veel online alternatieven. Op Springest vind je meer dan 11.000 e-learnings waarmee je op eigen tempo kunt leren, 7.500 online klassen met live instructies van een trainer en 1.500 thuisstudies die zijn vaak goed te combineren met je prive leven.


keyboard_arrow_upTerug naar boven

omscholen now regeling

Hoe kan ik me versneld omscholen?

Het kan zijn dat door de coronacrisis jouw werk verandert of zelfs verdwijnt. Wereldwijd proberen werkgevers hun personeel te inspireren én te stimuleren om hun bestaande werkervaring opnieuw vorm te geven. Dit gebeurd door omscholing. Door versnelde omscholing kun jij een nieuw beroep binnen of buiten de organisatie uitoefenen waar meer werk is en je baanzekerheid voor de toekomst vergroten.

Alle opleidingen om je om te scholen

Wil je je omscholen? Dan is dit je kans. Het leerplatform van Springest biedt online trainingen aan om je versneld om te scholen tijdens en na de coronacrisis.

Bekijk de kansrijke beroepen


Coaching bij carrièreswitch nodig?

Er zijn meer dan 70 loopbaancoaches op Springest die je kunt inschakelen voor advies bij omscholing. Zij helpen je om een doordacht plan te maken voor je loopbaan. Ze kijken naar je talenten, drijfveren en ambities. Je wilt jezelf omscholen in een richting die je energie geeft. Een loopbaancoach kan je adviseren met omscholing.

Vraag loobaanadvies aan

Zoek een coach


Kansrijke beroepen voor NL Leert Door

Het coronavirus heeft gezorgd voor een afname naar bepaalde beroepen. Toch zijn er ook nog beroepen waar juist veel vraag naar is en die zelfs, als gevolg van de coronacrisis, extra kansrijk te noemen zijn. Deze beroepen zijn zeer kansrijk:

Beroepen in de zorg

Er is vooral veel vraag naar:

Beroepen die online winkelen mogelijk maken

Financiële beroepen

Door de coronacrisis hebben veel bedrijven het moeilijk. Overheden bedenken plannen zoals NL Leert Door om bedrijven te helpen. Al deze bedrijven hebben behoefte aan financiële begeleiding. Hierdoor is er veel vraag naar financieel analisten. Denk aan controllers, accountants, belastingadviseurs en assistent accountants.


Veelgestelde vragen bij- en omscholing

Wie betaalt de omscholing?

Door corona zijn er nu diverse aanvullende subsidieregelingen beschikbaar, die werknemers en werkgevers kan helpen bij het bekostigen van scholing. Iedere werkgever die gebruikt maakt van de NOW-regeling is verplicht om zijn werknemers te ondersteunen bij bij- en omscholing. Dit onderdeel van de NOW-regeling heet NL Leert Door, hiervoor is €50 miljoen beschikbaar gesteld.

Wie helpt met vinden van de juiste omscholing?

Zorg dat je jouw competenties en interesses haarscherp hebt staan. Op Springest vind je trainingen die je helpen om je talenten en drijfveren in kaart te brengen. Je vindt er ook de beste loopbaanbegeleiding.

Hoe schrijf ik me in voor een opleiding?

Voor alle trainingen kun je je direct inschrijven via Springest door op de trainingspagina te klikken op de knop ‘nu inschrijven’. Nadat je op de knop ‘nu inschrijven’ hebt geklikt kom je in een scherm terecht waar je je contactgegevens invult en hier kun je ook een startdatum kiezen als deze aangegeven staan. In het volgende scherm vul je je factuuradres in en is er ruimte voor opmerkingen. Als laatste stap ontvang je een e-mail waarin je gevraagd wordt om de inschrijving te bevestigen.

Is het volgen van een opleiding veilig?

Het veiligste is om online te leren. De meeste klassikale trainingen zijn door opleiders omgezet naar online trainingen. Zo vind je op Springest 11.000 e-learnings, 7.500 online klassen. Ook kun je weer klassikale trainingen volgen. Opleiders hebben tal van maatregelen getroffen om corona verspreiding tegen te gaan. Denk aan minder deelnemers, ruimere locaties en strikte hygiëneregels.

Hoe kan ik me omscholen naar een andere sector?

Spreek af met iemand in je netwerk die het beroep of in de sector werkt. Hoe ziet hun dag eruit, wat vinden ze leuk, waar lopen ze tegenaan? Zo’n gesprek geeft je een realistischer beeld van het werk. Stap binnen bij de bedrijven die je op het oog hebt en bezoek open dagen. Zet op een rij waar je goed in bent en kijk welke baan daarbij past.

Hoe zeker is het dat ik een baan krijg?

Als de scholing belangrijk is voor het beroep of de functie die je wilt uitoefenen, dan heeft scholing of omscholing zeker zin. Met de juiste scholing maak je meer kans op een baan.


keyboard_arrow_upTerug naar boven

96.330 ervaringen

Voor elke ingevulde ervaring doneert Springest €1 aan Stichting Edukans.

Extra kenmerken:

Springest helpt je groeien.

Springest is de site waar je alles vindt voor je persoonlijke ontwikkeling. Voor particulieren én organisaties. Lees ervaringen van andere deelnemers en overleg met onze adviseurs.

 • Alles waarvan je verder kunt leren

  Meer dan 53.000 cursussen, opleidingen, trainers, coaches, e-learning en incompany trainingen.
 • Hulp bij het zoeken en inschrijven

  Stel je opleidingsvraag, gebruik de keuzehulp of bel met een Springest adviseur.
 • Gratis informatie aanvragen

  Op je gemak vergelijken en met je collega's overleggen, meestal direct met PDF.
 • Ervaringen van deelnemers

  Ruim 96.000 onafhankelijke ervaringen helpen je kiezen voor de beste opleiders.
 • Ook voor leren in je organisatie

  Volumekorting, incompany training, social learning met collega's en altijd real-time inzicht.
 • Inschrijven met laagste prijsgarantie

  Klaar om te gaan leren? Schrijf je direct in, gratis annuleren is mogelijk!