3.750 Management opleidingen

keuzehulp

Hulp nodig bij het kiezen van de juiste training of opleiding?
Bekijk onze speciale keuzehulp pagina's:


Wil je een management training voor meerdere collega's organiseren?

Met een incompany training train je effectief meerdere collega's tegelijk. Springest biedt als enige in Nederland een bemiddelingsservice voor bedrijven of groepen die graag een management training op eigen locatie willen volgen.

Wat zijn de voordelen van een incompany training?

  • Maatwerk voor jouw organisatie, met voorbeelden uit jouw praktijk
  • Train je collega's tegelijk en bespaar reistijd.

Bekijk onze incompany training service

Management opleiding nodig?

Ben jij zojuist gepromoveerd naar een managementfunctie? Wil jij hogerop komen in je organisatie? Loop je tegen problemen aan in je leidinggevende functie? Niet iedereen wordt geboren met goede delegatie-, communicatie-, sterke sociale-, leidende- en motiverende vaardigheden. Belangrijk is wel, dat je dit gewoon kan leren. Zo kun jij de volgende stap in je carrière zetten met een management opleiding.

Het grootste aanbod management opleidingen

Op Springest kun je honderden management opleidingen vergelijken. Onze populairste management opleidingen zijn op dit moment:
  1. opleiding coachend leidinggeven
  2. effectief leidinggeven
  3. teambuilding trainingen

Wat is management?

Management is het uitvoeren van een besturende of leidinggevende taak. Zo ben je bezig met het beheren en begeleiden van mensen voor een gezamenlijk bedrijfsdoel.

Wat is een manager?

Management is de administratie van een organisatie. Een manager zelf is betrokken in activiteiten zoals het bepalen van de strategie, het coordineren van taken of alloceren van bronnen om doelen te behalen. Er zijn in een hierarchise organisatie drie verschillende managers. Senior managers zitten in de raad van bestuur en bepalen de strategie. Middle managers zitten tussen het senior management en en front-linie managers in. Ze zijn de essentiële brug om de strategie door de organisatie te krijgen. Dit zijn onder andere regionaal directeuren of product directeuren. Front-linie managers zijn de managers van de werknemers aan onderste laag van de organisatie, deze staan veelal in contact met de klant en daarom essentieel voor feedback.

De manager heeft meestal 5 kerntaken:

  1. Plannen
  2. Organiseren
  3. Leiden
  4. Coordineren
  5. Controleren

Problemen van de manager

Veel mensen zijn gepromoveerd tot manager door hun goede prestaties, terwijl deze eerst een front-linie medewerker waren. Ze waren goed in hun taken, maar moeten nu totaal iets anders doen - delegeren, controleren, leidinggeven, plannen en organiseren. Ineens gaat de prestatie achteruit en komt er frustratie. Hiernaast is het veel voorkomend dat er als eerst wordt bezuinigd op Middenmanagers in zware tijden voor een organisatie. Dit maakt zorgt voor een grote concurrentie binnen middenmanagers, wat niet goed is voor de organisatie. Gelukkig kan alles opgelost worden door middel van het verkrijgen van de juiste kennis via trainingen.

Hoe kies ik de juiste management opleiding?

Je moet wel eerst weten wat voor manager je bent en welke vereisten er zijn binnen je managementfunctie. Deze vragen zijn essentieel om jezelf te stellen, alvorens het kiezen van een subcategorie. Zo kun je je soft skills verbeteren, je analytische vaardigheden, je business skills of ga je kijken naar specifieke managementtechnieken per sector.

Bij Springest zijn er rond de 2.500 management opleidingen. Van een aanvullende cursus management of opleidingen voor middle managers die al een HBO opleiding management gevolgd hebben, tot coachend leidinggeven voor doorgewinterde management teams. In dag- of avondstudie. Voor groepen of als individuele training.

Zoveel managementstijlen als er zijn, zoveel management opleidingen zijn er ook. En dat is geen overbodige luxe. Op de manager en zijn team rust een zware verantwoordelijkheid. Reden dat deze beroepsgroep regelmatig kiest voor post HBO- en Masteropleidingen management en leiderschap. Als steuntje in de rug in de dagelijkse praktijk, ter verdieping of in sommige gevallen als entree tot het MT.

Management video

Liever een andere management opleiding?

Als u hier geen onderwerp in vindt dat bij uw leerbehoefte aansluit, misschien zijn onze categorieen HR, Financieel of Persoonlijke Effectiviteit dan wel wat u nodig heeft.

Beste aanbieders in Management helpHieronder een overzicht van de beste opleiders binnen deze categorie voor dit jaar. De score is gebaseerd op ervaringen van deelnemers die dit jaar een product persoonlijke ontwikkeling hebben afgerond.

Categoriescore (2020)
1PER4MANCE
star 9,7 (130 ervaringen)
2Coach+Result
star 9,5 (32 ervaringen)
3ICM opleidingen & trainingen
star 9,3 (49 ervaringen)
4YEARTH Academy
star 9,3 (29 ervaringen)
5Feedback Training & Consulting
star 9,0 (24 ervaringen)
6Van Harte & Lingsma
star 8,9 (42 ervaringen)
7Springest Academy
star 8,8 (21 ervaringen)
8IMK Opleidingen BV
star 8,6 (25 ervaringen)
9Picabia Opleidingen
star 8,6 (281 ervaringen)
10NEN Trainingen
star 8,2 (22 ervaringen)

Recente ervaringen

starstarstarstarstar_half
Sanne Nozza
Coach en Trainer Regie nemen over jouw werksituatie
9
DiSC Certificatie Training

"Erg leuke training met directe certificatie na 2 dagen. Fijn dat je dan ook na 2 dagen toegang hebt tot alle DiSC-mogelijkheden.
Dank aan trainers Raquel en Denyse: persoonlijke aandacht en duidelijke kennis van zaken.
En uiteraard ook dank aan de groep!" - 24-01-2020 08:34

"Erg leuke training met directe certificatie na 2 dagen. Fijn dat je dan ook na 2 dagen toegang hebt tot alle DiSC-mogelijkheden. Dank aan … alles lezen - 24-01-2020 08:34

starstarstarstarstar_border
Marenka Schouten - Dik
Accountmanager
8
Change Management™ Foundation inclusief examen

"Door gebruik te maken van de brown paper met daar alle technieken met tekeningen en de uitgebreide toelichting door de trainer, wat het duidelijk. Tijd voor vragen en ruimte om in groepjes opdrachten te doen. Ontspannen sfeer. Ik heb mij ingeschreven voor 1 januari 2020, nu moet ik mij apart aanmelden voor het examen. Vanaf 1 januari 2020 aanmelden voor deze training, dan is het inclusief het examen (en kosten). Daarnaast had ik graag vooraf begrepen dat zowel de sheets als het boek in het Engels zijn (trainer wel Nederlands), wat niet was aangegeven bij de informatie over deze training." - 24-01-2020 08:11

"Door gebruik te maken van de brown paper met daar alle technieken met tekeningen en de uitgebreide toelichting door de trainer, wat het duid… alles lezen - 24-01-2020 08:11

Thomas Hoffmann
starstarstarstarstar_half
Thomas Hoffmann
Hoofd magazijnen
9
Leiderschapsontwikkeling

"Ruud wist de theorie goed over te brengen en te combineren met zijn eigen praktijk voorbeelden maar ook met de praktijkvoorbeelden uit de groep. Door op deze manier te werken is de theorie direct toepasbaar. De training heeft gezorgd voor een betere binding van het middenkader, daarnaast heeft de training een aantal handvaten geboden waarmee het leiderschap naar een volgend niveau getild kan worden. " - 23-01-2020 18:14

"Ruud wist de theorie goed over te brengen en te combineren met zijn eigen praktijk voorbeelden maar ook met de praktijkvoorbeelden uit de gr… alles lezen - 23-01-2020 18:14