Toepassen privacywetgeving (AVG) voor veiligheidskundigen

Tijdsduur
Startdatum en plaats
Logo van Uitgeverij-Studiecentrum Kerckebosch
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 8,3 Uitgeverij-Studiecentrum Kerckebosch heeft een gemiddelde beoordeling van 8,3 (uit 3 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, startdatum, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Aristo Amsterdam, Amsterdam
16 apr. 2020
Toon rooster
event 16 april 2020, 07:30-12:15

Beschrijving

Met de invoering de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is de privacywetgeving aangescherpt. In het dagelijks werk van veiligheidskundigen levert de nieuwe wet nog veel vragen op.

Door technologische ontwikkelingen wordt het steeds makkelijker wordt om gegevens te verzamelen en medewerkers te controleren. Handig voor werkgevers en veiligheidskundigen. U wilt immers weten wie er op de werkplek aanwezig zijn en of de medewerkers, leveranciers en bezoekers ook veilig zijn. Bij de toegangscontrole wordt steeds vaker gebruik gemaakt van irisscans, vingerafdrukken of gelaatsherkenning. Ook worden persoonsgegevens vastgelegd in V&G plannen, bij melding van incidenten en is er op menig…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Met de invoering de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is de privacywetgeving aangescherpt. In het dagelijks werk van veiligheidskundigen levert de nieuwe wet nog veel vragen op.

Door technologische ontwikkelingen wordt het steeds makkelijker wordt om gegevens te verzamelen en medewerkers te controleren. Handig voor werkgevers en veiligheidskundigen. U wilt immers weten wie er op de werkplek aanwezig zijn en of de medewerkers, leveranciers en bezoekers ook veilig zijn. Bij de toegangscontrole wordt steeds vaker gebruik gemaakt van irisscans, vingerafdrukken of gelaatsherkenning. Ook worden persoonsgegevens vastgelegd in V&G plannen, bij melding van incidenten en is er op menige werkplek cameratoezicht.

Allemaal maatregelen ten behoeve van de veiligheid, maar wat is hierbij wel en niet toegestaan volgens de privacywet? En in hoeverre bent u als veiligheidskundige – in de eigen organisatie of bij een opdrachtgever- verantwoordelijk voor het omgaan met bijzondere persoonsgegevens?

Onderwerpen die aan de orde komen zijn onder andere:

  • Hoe u dient om te gaan met de verwerking en bewaring van (bijzondere) persoonsgegevens
  • De voorwaarden voor controleren medewerkers alcohol-, drugs- en medicijngebruik
  • Cameratoezicht
  • Melden van incidenten en ongevallen
  • Wijziging in beveiliging en handhaving door invoering AVG

Na het volgen van deze training weet u:

  • Weet u hoe u conform de AVG (bijzondere) persoonsgegevens verantwoord kunt vastleggen, verwerken, bewaren en verstrekken.
  • Wat u wat u moet regelen bij controleren medewerkers door gps en cameratoezicht
  • Wat wel en niet is toegestaan bij controle op alchol- drugs- en medicijngebruik
  • Heeft u kennis van de beveiligingseisen die voortvloeien uit de AVG
  • Bent u op de hoogte van de rol van de Autoriteit Persoonsgegevens en het handhavingsbeleid
Bestemd voor
  • Veiligheidskundigen
  • Kam-coördinatoren
  • Preventiemedewerkers
  • HR managers

Sprekers

  • mr. Saskia Lang
    Advocaat/partner
    Langblok advocaten

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met Uitgeverij-Studiecentrum Kerckebosch, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.