Internet & Media Cursus en Training

Ben jij een online creative? Dan zit je op deze pagina goed. De mogelijkheden om je creativiteit te ontwikkelen zijn eindeloos. Mooie teksten, krachtige foto’s, slimme visuals, boeiende blogs en hele websites: alles moet vorm krijgen en daar kun jij aan bijdragen door te kiezen voor een van deze richtingen.

Populaire onderwerpen binnen de categorie Internet en Media

Schrijven voor het web

Webteksten moeten aan andere eisen voldoen dan offline teksten. Er is veel content op het web, mensen hebben minder tijd en zoeken vaak heel gericht informatie en tussen alle content moet jouw content gevonden worden. Dat vraagt om kort en krachtig schrijven, opvallende koppen, een heldere opmaak, duidelijke key messages en natuurlijk, sterke SEO-teksten. Onmisbare skills, zowel voor communicatiemedewerkers die voor het intranet schrijven als online copywriters en ondernemers die hun eigen social media beheren.

Adobe Photoshop Basis

Met Adobe Photoshop kun je professioneel en creatief foto’s te bewerken. Geen enkele app wordt meer gebruikt voor DPT of grafische vormgeving. In of één of twee dagen heb je al de basis te pakken, en weet je de belangrijkste gereedschappen en instellingen van Photoshop te gebruiken. Zo kun je al snel je eigen foto’s bewerken en nieuwe foto’s ontwerpen.

Social Media

Je kunt vaak veel meer met Facebook, Instagram, Twitter en LinkedIn dan je denkt. Effectief netwerken, branding, support of sales... De mogelijkheden zijn eindeloos, maar je moet wel de basisvaardigheden beheersen. Schrijven voor sociale media is anders dan schrijven voor intranet, en zomaar wat posten is minder effectief dan het uitvoeren van een doordachte social media strategie. Liken, delen, swipen & gifjes, stories en filters; verdiep je erin en ga aan de slag.

HTML en CSS

Zonder HTML en CSS is er geen internet. Het zijn de belangrijkste twee componenten voor het maken van een website. HTML staat voor Hyper Text Markup Language en is een opmaaktaal. CSS staat voor Cascading Style Sheets en is bedoeld voor het vormgeven van HTML pagina’s. Elk HTML element is via CSS apart vorm te geven. Als je de basis beheerst, kunt je bijvoorbeeld ook de opmaak van je Wordpress site bepalen. Veel trainingen bieden HTML en CSS aan in combinatie met Dreamweaver, een populaire web development tool van Adobe.

Grafische trainingen

Binnen de categorie Internet & Media vallen ook:

Beste aanbieders in Internet & Media helpHieronder een overzicht van de beste opleiders binnen deze categorie voor dit jaar. De score is gebaseerd op ervaringen van deelnemers die dit jaar een product persoonlijke ontwikkeling hebben afgerond.

Categoriescore (2020)
1Competence Factory
star 9,4 (133 ervaringen)

Recente ervaringen

starstarstarstarstar_border
Sybesma
8
Online Masterclass Adobe InDesign

"Het was een van de eerste keren dat Jan Hein de training online gaf. Het was een heel prettige training waarbij Jan Hein je mee nam door verschillende features van InDesign.
We hadden het voordeel dat er enkel twee andere deelnemers aanwezig waren, waardoor er veel tijd voor je werd genomen, maar waardoor de rest niet té lang hoefden te wachten. Als tip zou ik graag meegeven om af en toe in te checken of bepaalde onderdelen al bekend zijn of verder uitgediept moeten worden (E.g. fonts, cursief). Als laatste wil ik nog meegeven dat Jan Hein een zeer prettige trainer is die veel moeite in jouw ontwikkeling stuurt en ook je in het diepe gooit middels een thuis opdracht!" - 04-06-2020 14:58

"Het was een van de eerste keren dat Jan Hein de training online gaf. Het was een heel prettige training waarbij Jan Hein je mee nam door ver… alles lezen - 04-06-2020 14:58

starstarstarstarstar_half
Hopman
Communicatiemedewerker
9
SEO webschrijven / copywriting

"Wat een fijne en leerzame training! Door de coronacrisis gaf Alain de training online, maar dat vond ik zelf geen probleem. Alles verliept goed.

Ik heb veel aan de training gehad en nieuwe inzichten gekregen. Ik wist al redelijk wat over SEO, maar ik heb ook nieuwe dingen geleerd. Bovendien is het fijn om een goede SEO-basis te hebben, zodat je weet op welke punten je moet letten.

Ik raad de training aan iedereen aan die schrijft voor het web! Of meer wil weten over SEO." - 04-06-2020 08:33

"Wat een fijne en leerzame training! Door de coronacrisis gaf Alain de training online, maar dat vond ik zelf geen probleem. Alles verliept g… alles lezen - 04-06-2020 08:33

Xiaolei Wang
starstarstarstarstar
Xiaolei Wang
IT DEV Engineer
10
Web Applications, Infrastructure and Security

"The topic of the course is extremely extensive, which is beyond my expectation and I really learned a lot. I really enjoyed the way how @Marcel Punselie arranged the concept together, which makes the learning process very smooth and easy." - 03-06-2020 14:19

"The topic of the course is extremely extensive, which is beyond my expectation and I really learned a lot. I really enjoyed the way how @Mar… alles lezen - 03-06-2020 14:19