CISM (Certified Information Security Manager)

Niveau
Tijdsduur
Startdatum en plaats
Logo van International Management Forum (IMF)
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 7,9 International Management Forum (IMF) heeft een gemiddelde beoordeling van 7,9 (uit 25 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, startdatum, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Centraal in Nederland
11 nov. 2019 tot 14 nov. 2019
Centraal in Nederland
27 jan. 2020 tot 30 jan. 2020
Centraal in Nederland
14 apr. 2020 tot 17 apr. 2020
Centraal in Nederland
6 jul. 2020 tot 9 jul. 2020

Beschrijving

CISM – waar staat deze ISACA titel voor?

CISM staat voor Certified Information Security Manager en is een titel van ISACA. Inmiddels hebben meer dan 30.000 personen wereldwijd de CISM titel behaald.

Wat is de doelstelling van ISACA?

ISACA (Information Systems Audit and Control Association) is een internationale beroepsvereniging met als doel de uitvoering van IT governance, IT auditing, informatiebeveiliging en risicomanagement van automatisering op een hoger plan te brengen. Dit doet zij onder meer door het professionaliseren van haar leden. ISACA heeft meer dan 140.000 leden in 180 landen. ISACA geeft meerdere titels uit, waaronder de titel CISA(Certified Information Systems Auditor), C…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen.  

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: CISM, ISACA, IT Beveiliging / Security, Cyber Security en Computer Hacking Forensic Investigator (CHFI).

CISM – waar staat deze ISACA titel voor?

CISM staat voor Certified Information Security Manager en is een titel van ISACA. Inmiddels hebben meer dan 30.000 personen wereldwijd de CISM titel behaald.

Wat is de doelstelling van ISACA?

ISACA (Information Systems Audit and Control Association) is een internationale beroepsvereniging met als doel de uitvoering van IT governance, IT auditing, informatiebeveiliging en risicomanagement van automatisering op een hoger plan te brengen. Dit doet zij onder meer door het professionaliseren van haar leden. ISACA heeft meer dan 140.000 leden in 180 landen. ISACA geeft meerdere titels uit, waaronder de titel CISA(Certified Information Systems Auditor), CRISC (Certified in Risk and Information Systems Control) en CSX (Cyber Security Nexus).

De 4 CISM domeinen

CISM wordt algemeen erkend als de meest complete en uitgebreide certificering op security gebied. In de CISM training leert u een internationaal erkende standaard kennen aan de hand van de CISM Body of Knowledge. De 4 CISM domeinen worden getoetst tijdens het CISM examen, met verschillende weegfactoren, t.w.:

1. Information Security Governance (24%)

2. Information Risk Management en Compliance (33%)

3. Information Security Program Development en Management (25%)

4. Information Security Incident Management (18%)

Inhoud training

De 4-daagse CISM training is slechts voor een deel examentraining. De meeste tijd wordt besteed aan begripsvorming zodat u, eenmaal terug op uw werkplek, direct aan de slag kunt.

*CISM® is a registered trademark of the Information Systems Audit and Control Association (ISACA) and the IT Governance Institute (ITGI).

Examen

Het CISM examen betreft een multiple choice examen waarbij u in relatief korte tijd (4 uur) 200 vragen moet beantwoorden. Het examen wordt door middel van Computer-Based Testing (CBT) afgenomen bij een - bij ISACA aangesloten - testcenter. De kosten van het CISM examen worden door ISACA bepaald.

Slagingsgarantie

Behaalt u onverhoopt het CISM examen niet, dan mag u de CISM training binnen een jaar kosteloos nogmaals bijwonen.

Certificeringseisen

Aan het verkrijgen van de CISM titel zijn enkele certificeringseisen gesteld, t.w.:

  • U moet over ten minste 5 jaar relevante werkervaring beschikken in ten minste 2 CISM domeinen of 4 jaar ervaring aagevuld met een HBO/Bachelor opleiding en
  • U dient de Code of Professional Ethics te onderschrijven en trouw te blijven

Wanneer u (nog) niet aan deze eisen voldoet, dan kunt u CISM associate worden.

Hercertificering/PE-punten

De CISM titel is een titel voor 3 jaar. Om uw CISM titel te mogen blijven voeren, moet u 120 PE-punten in 3 jaar tijd behalen.

Doelgroep

De CISM training is van belang voor de huidige en toekomstige informatiebeveiligingsmanagers. Qua functies denken wij dan aan: IT Security Managers, Security Officers, Security Consultants, Risk Managers en IT Auditors.

Aantal deelnemers

Gezien het intensieve karakter van deze CISM training wordt slechts een beperkt aantal deelnemers toegelaten.

CISM en CISSP – wat is het onderscheid?

Daar waar CISSP (Certified Information Systems Security Professional) vooral gericht is op de technische aspecten van informatiebeveiliging is CISM meer gericht op de organisatorische kant van informatiebeveiliging.

Waarom zou u deze CISM training bij IMF volgen?

  • De CISM training wordt gegeven door een zeer ervaren trainer. De trainer heeft niet alleen veel kennis over CISM, maar beschikt ook over excellente didactische kwaliteiten.
  • Niet alleen wordt u optimaal voorbereid op het CISM examen, ook praktijkcases en zelf aan de slag gaan met CISM nemen een belangrijke plaats in deze training in.
  • Na afloop van de training kunt u het CISM examen van ISACA afleggen. Mocht u de eerste keer niet slagen voor het examen, dan kunt u de training kosteloos nogmaals bijwonen.
  • De deelnemersaantallen worden bewust klein gehouden; 8 à 10 cursisten is het absolute maximum.
  • Anders dan bij sommige andere aanbieders, is de prijs die wij hanteren incl. het officiële studiemateriaal van ISACA, inschrijf- en administratiekosten, lunches, koffie, thee en locatiekosten. Er komen dus geen onverwachte kosten bij.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen.  

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
infoEr is een telefoonnummer vereist om deze informatieaanvraag in behandeling te nemen. (optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.