HSP Loopbaancoaching - Bouw je Beste Baan - 1op1 Loopbaantraject

Niveau
Tijdsduur
Logo van HSP & WERK

Tip: meer info over het programma, startdatum, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Dit product heeft geen vaste startdata en/of plaatsen.Vraag informatie aan over deze Coaching

Beschrijving

HSP & WERK is hét bureau voor persoonlijke en professionele ontwikkeling van hoogsensitieve professionals en ondernemers.
HSP & WERK begeleidt je bij het leren kennen van, het rekening houden met én het gebruik maken van, jouw hoogsensitiviteit in je werk. Zodat je je potentieel benut en meer energie en uitdaging ervaart in je werk en leven.

Heb jij ook het gevoel dat er een vraagteken boven je hoofd hangt? Omdat je niet weet wat je wilt. Dat maakt dat je zwevend door het leven gaat. Je zit continu in je hoofd en het contact met jezelf is spoorloos. Je weet dat dit het niet is, maar wat dan wel? Die vraag blijft zich maar herhalen.

Je bent goed in je werk, maar je mist zingeving. Je werk kost je op dit moment meer energie, dan het je oplevert. Je bent er heel goed in, maar het is geen 100% fit. Je bent op zoek naar werk waar je energie van krijgt en werk dat aansluit bij je talenten. Werk waar je wat doet en mag doen met de signalen die je oppikt. Werk waar jouw creatieve ideeën gerealiseerd kunnen worden. De vraag ‘wie ben ik,…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Hooggevoeligheid, Loopbaancoaching, Loopbaanadvies, Zelfbewustzijn en Zelfontwikkeling.

HSP & WERK is hét bureau voor persoonlijke en professionele ontwikkeling van hoogsensitieve professionals en ondernemers.
HSP & WERK begeleidt je bij het leren kennen van, het rekening houden met én het gebruik maken van, jouw hoogsensitiviteit in je werk. Zodat je je potentieel benut en meer energie en uitdaging ervaart in je werk en leven.

Heb jij ook het gevoel dat er een vraagteken boven je hoofd hangt? Omdat je niet weet wat je wilt. Dat maakt dat je zwevend door het leven gaat. Je zit continu in je hoofd en het contact met jezelf is spoorloos. Je weet dat dit het niet is, maar wat dan wel? Die vraag blijft zich maar herhalen.

Je bent goed in je werk, maar je mist zingeving. Je werk kost je op dit moment meer energie, dan het je oplevert. Je bent er heel goed in, maar het is geen 100% fit. Je bent op zoek naar werk waar je energie van krijgt en werk dat aansluit bij je talenten. Werk waar je wat doet en mag doen met de signalen die je oppikt. Werk waar jouw creatieve ideeën gerealiseerd kunnen worden. De vraag ‘wie ben ik, wat wil en kan ik’ houd je continu bezig. Het voelt onrustig, zwevend en doelloos. Het maakt je onzeker. Je blijft twijfelen. De ene dag gaat het goed, de andere dag voelt zwaar.

Dit wil je niet meer. Werk mag ten dienste staan van jouw ideale leven, en niet andersom.

Dat kun je bereiken doormiddel van het HSP Loopbaancoaching programma.

Voor wie is HSP Loopbaancoaching?

Het HSP Loopbaancoaching programma ‘Bouw je Beste Baan’ is voor hoogsensitieve werknemers, professionals en/ of hoogsensitieve personen die zonder werk zitten en zich afvragen wat ze écht willen en wat er past bij hun hoogsensitiviteit. 

Het is voor jou als je nu het gevoel hebt dat je je talenten aan het verspillen bent in je huidige baan.

Je bent je huidige baan ingerold en je hebt nooit bewust de keuze gemaakt voor dit werk, rekening houdend met je sensitiviteit. Je bent er goed in, dus houd je het best een lange tijd vol. Maar heel eerlijk: ligt je hart er?

Je hebt vaak veel en goede ideeën en je ziet wat er nodig is binnen de organisatie om te professionaliseren. Helaas kun je die ideeën vaak niet direct uitvoeren in de praktijk, daar er nog veel meer mensen zijn die er over gaan. Dit kan frustreren en je een beklemmend gevoel geven. ‘Voor wie doe ik dit eigenlijk?’, vraag je jezelf vaak af.

Als deze situatie te lang duurt kan het je op den duur opbreken. Een burn-out of een bore-out is het logische gevolg. Misschien heb je dat zelfs al weleens meegemaakt?

Door de huidige situatie ervaar je onrust, je bent vermoeid, je hebt het gevoel ‘opgesloten’ te zitten. Je verdient waarschijnlijk wel goed, waardoor de stap naar iets anders nog groter wordt. (gouden kooi).  
Je hebt weinig tijd voor, en steeds meer moeite met,  sociale contacten. Want soms voelt het alsof je toneel speelt. Je gezondheid verslechterd. 

Gelukkig kan het ook anders. Omdat je zo veel te bieden hebt als hoogsensitief persoon.

Je kan ook werk hebben waarin:

 • Jij je talenten optimaal benut.
 • Je ideeën van waarde zijn.
 • Je creativiteit de ruimte krijgt.
 • Je wat mag en kan doen met de signalen die je (onder water) oppikt.
 • Je je vrij en zelfverzekerd voelt.

Zodat je energie krijgt van je werk. En je vuur blijft branden.

Wat levert dit programma jou op?

• Antwoord op je werk  en hoogsensitiviteit (en werk) gerelateerde vragen

• Rust

• Je weet wat je écht wilt en wat er bij je past als HSP

• Je weet het niet alleen, je gaat het ook doen!

• Je begrijpt eindelijk waar het al die tijd niet helemaal klopte en wat er voor nodig is om je werk kloppend te maken. Nu en in de toekomst

• Zingeving, uitdaging én energie

• Meer tijd. Je focust je alleen nog op de zaken die er toe doen.

Inhoud

Een antwoord vinden op de vraag wat wil ik als HSP is niet makkelijk. Ik zeg altijd, zie het als een 3-D puzzel. Je puzzelt alle kanten op waarmee je rekening houdt met het verleden, het heden en de toekomst. Daarnaast ga je actief acties in de praktijk ondernemen die jouw puzzel ook weer verandert. In combinatie met de antwoorden op de vragen, wie ben ik, hoe wil ik me voelen en wat kan ik, kom je tot bepaalde keuzes in jouw loopbaan, jouw 3D puzzel.

Het is niet gezegd dat dit maar één keuze is. Het gaat om de keuze die bij jou past. En als dat een combinatie is van meerdere banen of een baan en een bedrijf, is dat helemaal oké.

In het 6 maanden 1-op-1 traject met een klein online groepselement in de vorm van een online community ga ik samen met jou, jouw puzzel leggen. Zodat je ontdekt wat je wilt én wat er écht bij je past als hoogsensitief persoon. 

De online omgeving bestaat uit de volgende modulen 

Bouw je Beste Baan

 • Het HSP Loopbaanmodel
 • Wie ben ik?
 • Hoe wil ik me voelen?
 • Wat kan ik?
 • Wat wil ik?

Verbouw je Beste Baan

 • Wat is jobcrafting en hoe kun je het inzetten om je baan te verbouwen;
 • Krijg zicht op hoe je werk je leven beïnvloed;
 • Hoe je in vijf stappen een diagnose maakt van je huidige werksituatie;
 • Hoe je je werk concreet beter passend maakt;
 • Ontdek je wensen en behoeften en onderneem naar aanleiding hiervan direct actie.

Bonussen

 • Werkboek ‘Vind je Beste Baan’
 • Uniek CV template
 • Werkboek ‘Vinden en gevonden worden op LinkedIn’
 • Werkboek ‘Personal branding’. 

Hoe ziet het programma eruit?

Werkenergieanalyse® 
Het programma start met een persoonlijke Werkenergieanalyse®. Je krijgt daarmee inzicht in je bevlogenheidsniveau, energie- en stressbronnen en persoonlijke doelen. Je energiegevers- en energienemers, werkenergiebalans en jouw persoonlijke flowgrafiek. Je ontvangt een start- en eindmeting. Door het inzetten van de Werkenergieanalyse® weet je direct waar de snelste winst te behalen valt.

6 Individuele coachsessies (Skype)
Je hebt 6 coachsessies met Esther Kaastra persoonlijk van ongeveer 30-45 minuten. Er is aandacht voor waar jij nu staat en wat er nodig is om verder te komen. Esther coacht intuïtief en actiegericht. Ook maakt ze gebruik van opstellingen. Ze ziet je mogelijkheden en weet jou daar heen te begeleiden met oog voor het geheel van jouw situatie. De coachsessies zijn via Skype. Eventueel nodigt Esther je uit voor een live gesprek.

E-learning ‘Bouw je Beste Baan’
Direct bij aanvang van het programma ontvang je toegang tot de online e-learning van ‘Bouw je Beste Baan’. Door direct aan de slag te gaan met de theorie en praktische opdrachten ervaar je al snel inzicht in het waarom van waar je nu staat en wat je in de toekomst wil veranderen.

Online discussiegroep
De online omgeving biedt ook een discussiegroep waarin je samen met de andere deelnemers kan participeren. Je kan praktijksituaties voorleggen, vragen stellen, advies vragen en geven. Op deze manier leer je nog meer van elkaar. 

Voorbereiding, activatie en reflectie documenten
Om je continu te motiveren in je proces word je gevraagd om elke week een reflectieverslag te delen. Zo kun je nog beter gecoacht worden en zie je zo beter je vooruitgang. Ter voorbereiding op de coachgesprekken stuur je je voorbereidingsformulier in. Zelf schrijf je maandelijks je activatiedocument, voor de juiste focus en mindset.

Talententest
Je ontvangt een talententest als onderdeel van het traject. Vanuit deze analyse kun je acties uitzetten om meer vanuit je talent te gaan werken. 

Beroepskeuzeonderzoek
Je ontvangt een beroepskeuzeonderzoek dat jou inzicht geeft in je persoonlijkheid en de mogelijk passende functies.

Emergency coaching
Zit het even tegen of sta je voor een grote uitdaging? Heb je behoefte om even over een situatie van gedachten te wisselen? Esther is er voor je.

Is dit interessant voor jou?
Neem gerust contact met ons op om te voelen of er een klik is.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met HSP & WERK, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.