Kijken naar burn-out en energieverlies vanuit een talentgericht en relationeel perspectief

Tijdsduur
Startdatum en plaats
Logo van HRD Academy
Opleiderscore: starstarstarstarstar 10 HRD Academy heeft een gemiddelde beoordeling van 10 (uit 1 ervaring)

Tip: meer info over het programma, startdatum, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

BE 9080 Beervelde
5 dec. 2019 tot 19 dec. 2019

Beschrijving

Training, coaching & advies voor trainers, coaches, consultants, HR managers en leidinggevenden.

In de tweedaagse training voor ervaren coaches leer je naar burn-out en energieverlies kijken vanuit een talent-perspectief. Je leert de dynamieken herkennen die kunnen leiden tot burn-out en de hefbomen om eruit te geraken. Je krijgt een toolbox aan interventies en technieken die je kan gebruiken in je coachpraktijk.

Situering

Luk Dewulf heeft met zijn boeken 'Help! Mijn batterijen lopen leeg' en 'Stop burn-out' het thema burn-out en energieverlies mee op de kaart gezet.  Hij benadert burn-out vanuit het perspectief van een organisatieontwikkelaar.  Typerend daarbij is zijn relationele en systemische kijk op burnout én de manier waarop hij het talentverhaal en het denken over burn-out met…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Burn-out, Stress, Werkdruk, Werkgeluk en Burn out coach.

Training, coaching & advies voor trainers, coaches, consultants, HR managers en leidinggevenden.

In de tweedaagse training voor ervaren coaches leer je naar burn-out en energieverlies kijken vanuit een talent-perspectief. Je leert de dynamieken herkennen die kunnen leiden tot burn-out en de hefbomen om eruit te geraken. Je krijgt een toolbox aan interventies en technieken die je kan gebruiken in je coachpraktijk.

Situering

Luk Dewulf heeft met zijn boeken 'Help! Mijn batterijen lopen leeg' en 'Stop burn-out' het thema burn-out en energieverlies mee op de kaart gezet.  Hij benadert burn-out vanuit het perspectief van een organisatieontwikkelaar.  Typerend daarbij is zijn relationele en systemische kijk op burnout én de manier waarop hij het talentverhaal en het denken over burn-out met elkaar verbindt.

Met deze tweedaagse opleiding wil hij aan (ervaren) coaches zijn gedachtengoed meegeven zodat ze die inzichten en methodieken kunnen gebruiken in hun eigen coachpraktijk.

Doelgroep

Ervaren (stress)coaches.

Wat leer je in deze opleiding?

 • Je verwerft inzicht in hoe je vanuit talent kan kijken naar energieverlies en burnout.
 • Je krijgt inzicht in de dynamieken die kunnen leiden tot een burn-out en in de hefbomen om uit een burn-out te geraken.
 • Je leert concrete interventies en technieken waarmee je zelf in je praktijk aan de slag kunt.  Deze interventies en technieken leer je ook bij jezelf toepassen.

Programma

Dag 1

 • kijken naar energieverlies en burn-out vanuit het talent-perspectief
 • verduidelijken van een aantal centrale begrippen: burn-out, depressie, oververmoeidheid, stress
 • het concept talent en de link tussen talent, veerkracht en weerbaarheid
 • op een ervaringsgerichte manier verkennen van je eigen talenten
 • voor elk van je talenten wordt verhelderd wat maakt dat dit talent je batterij kan doen vollopen of net kan doen leeglopen
 • daarnaast wordt duidelijk hoe het vinden van een context die aansluit bij je talenten cruciaal is voor het behouden van je werkenergie


Dag 2

 • 2 dynamieken die kunnen leiden tot een burn-out: 1. een dynamiek waarin mensen over hun grenzen gaan en waarbij het lichaam signalen geeft die ze negeren waardoor men in een burn-out geraakt / 2. een relationele vechtdynamiek
 • deze dynamieken worden toegelicht aan de hand van concrete voorbeelden en cases en telkens worden de hefbomen om uit die dynamiek te komen, uitgelegd
 • concrete technieken en interventies die ingezet worden in stress- en burn-out coaching

Dag 1 is heel gelijklopend met dag 1 van de opleiding Kiezen voor talent: aan de slag met (je) talent.  Als je deze laatste training al gevolgd hebt, kan je instappen op dag 2 voor de helft van de prijs.

Didactische aanpak

 • Vooraf vul je een online tool in uit het boek 'Stop burn-out'.
 • De technieken en methodieken die je aangeleerd krijgt als stresscoach, worden ook op jezelf toegepast.  Je bent dus bereid om ook aan jezelf te werken.

Cursusmateriaal

 • Boek: 'Stop burn-out' van Luk Dewulf

Verder ...

Dag 1 van de training Kijken naar burn-out en energieverlies vanuit een talentgericht en relationeel perspectief heeft hetzelfde programma als dag 1 van Kiezen voor talent: aan de slag met (je) talent.  Als je dus 1 van beide trainingen al gevolgd hebt en je wil de andere ook volgen dan kan je instappen op dag 2.  De opleidingskost wordt dan gehalveerd.  Geef dit duidelijk aan bij je inschrijvingen in het vakje 'opmerkingen' aub.

Trainer

Luk Dewulf

Luk Dewulf is talent- en burn-out coach, geeft lezingen in binnen- en buitenland en ondersteunt organisaties in het introduceren van talentgericht werken in de organisatie.  Luk  studeerde pedagogische wetenschappen aan de KU Leuven. Na enkele jaren onderzoek aan de KU Leuven ging hij aan de slag als opleidings- en organisatie-adviseur bij Kessels & Smit. In 2000 werd hij zelfstandig adviseur en op vraag van Prof. Dr. Joseph Kessels richtte hij in 2003 Kessels & Smit, The Learning Company op in België. In die periode kreeg hij de kans om meermaals in de Verenigde Staten kennis te maken met drie stromingen:

 • Appreciative Inquiry of Waarderend onderzoek. Samen met enkele collega’s organiseerde hij de Wereldconferentie in Gent en werkte nauw samen met één van de grondleggers van AI, Prof. Dr. Ron Fry.
 • Positieve Psychologie. Hij kreeg de kans deel te nemen aan internationale conferenties van de Positieve Psychologie en kreeg de kans grondleggers als M. Seligman en M. Csiksentmihalyi te interviewen.
 • Strengths Based Development. Hij leerde de ideeën van Marcus Buckingham kennen.

Geïnspireerd door deze stromingen schreef Luk het boek “Ik kies voor mijn talent”  (LannooCampus) en samen met Peter Beschuyt  schreef hij “Mijn Baas kiest voor mijn talent” en maakte hij een “Ik kies voor mijn talent toolbox”. Daarnaast werden ook talentenkaartjes gemaakt en werd gebouwd aan het platform 'mytalentbuilder.com'.

Daarnaast schreef Luk samen met Guido Vangronsveld het boek 'Help, mijn batterijen lopen leeg' over energieverlies en burn-out, dit vanuit een talentgericht, relationeel en systemisch perspectief. Dit boek werd recent opnieuw uitgegeven onder de titel 'Stop Burnout'.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.
 • Vraag informatie aan over deze opleiding. Je ontvangt vanaf dan ook een seintje wanneer iemand een ervaring deelt. Handige manier om jezelf eraan te herinneren dat je wilt blijven leren!
 • Bekijk gerelateerde producten mét ervaringen: Burn-out.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.