HBO Elektrotechniek (deeltijd)

Niveau
Tijdsduur
Logo van HanzePro, Hanzehogeschool Groningen
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,8 HanzePro, Hanzehogeschool Groningen heeft een gemiddelde beoordeling van 8,8 (uit 6 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

HanzePro, Hanzehogeschool Groningen biedt haar producten standaard aan in de volgende regio's: Assen, Groningen, Zwolle

Beschrijving

Competenties zijn een samenspel tussen vaardigheden en kennis. Voor het vergroten van uw competenties kunt u terecht bij HanzePro, Hanzehogeschool Groningen.

Let op: Deze opleiding valt onder het wettelijk collegegeld. Schrijf je voor deze opleiding ook in via Studielink (www.studielink.nl/)

Doel

In de opleiding hbo Elektrotechniek leert u elektrotechnische apparaten en systemen integraal te ontwerpen, produceren, onderhouden en onderzoeken. U leert uzelf snel in te werken voor uiteenlopende technische vraagstukken. Tegelijkertijd kunt u het totaaloverzicht behouden over het technische en bijbehorende bedrijfskundige proces.

Inhoud en opbouw

De opleiding bestaat uit 8 modules. Elektrotechnische, werktuigbouwkundige en bedrijfskundige principes komen daarbij geïntegreerd aan bod. Het studieprogramma is in samenspraak met en vanuit de behoeft…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Technisch projectmanagement, Mechatronica, Elektrotechniek, Projectmanagement en Microsoft Project.

Competenties zijn een samenspel tussen vaardigheden en kennis. Voor het vergroten van uw competenties kunt u terecht bij HanzePro, Hanzehogeschool Groningen.

Let op: Deze opleiding valt onder het wettelijk collegegeld. Schrijf je voor deze opleiding ook in via Studielink (www.studielink.nl/)

Doel

In de opleiding hbo Elektrotechniek leert u elektrotechnische apparaten en systemen integraal te ontwerpen, produceren, onderhouden en onderzoeken. U leert uzelf snel in te werken voor uiteenlopende technische vraagstukken. Tegelijkertijd kunt u het totaaloverzicht behouden over het technische en bijbehorende bedrijfskundige proces.

Inhoud en opbouw

De opleiding bestaat uit 8 modules. Elektrotechnische, werktuigbouwkundige en bedrijfskundige principes komen daarbij geïntegreerd aan bod. Het studieprogramma is in samenspraak met en vanuit de behoefte van het bedrijfsleven opgezet.

U begint met drie basismodules:

  • Productontwikkeling
  • Procesverbetering
  • Technisch projectmanagement


Na het volgen van de basismodules bepaalt u zelf in welke volgorde u de vervolgmodules volgt:

  • Energietransitie
  • Mechatronica
  • High Tech Systems and Materials
  • Elektrische Energietechniek


U sluit de opleiding af met de module Afstuderen. In veel gevallen is het mogelijk om de afstudeeropdracht bij uw werkgever te voltooien.

Heeft u de juiste vooropleiding en werkt u minimaal 3-5 jaar op Hbo-niveau? Dan kunt u bij ons een scan doen om te bepalen of we uw studie kunnen verkorten of verlichten.

Flexibel studeren in deeltijd

De opleiding is flexibel en modulair van opzet. Daardoor is het goed aan te passen aan uw persoonlijke situatie. U bepaalt zelf de manier van studeren.

De modulaire opzet maakt het mogelijk om de onderwijsmodules in willekeurige volgorde volgen, nadat u de drie basismodules heeft afgerond. Het flexibele karakter van de opleiding maakt het mogelijk vanuit huis, vanuit uw werkplek of in een klassikale omgeving te studeren. Ook een combinatie van deze onderwijsvormen is mogelijk. De keuze is aan u! De onderwijsvorm is tijdens de studie tevens gemakkelijk te wijzigen.

Deze opleiding doet mee aan het OCW-experiment leeruitkomsten, gericht op het flexibiliseren van het deeltijdonderwijs. Dit experiment loopt van 1 juli 2016 t/m 30 juni 2022.

Praktijkgericht studeren in deeltijd

De opleiding hbo Elektrotechniek deeltijd is zeer praktijkgericht. De studie voert u deels uit op uw eigen werkplek. Zo past u de opgedane kennis meteen toe en kunt u werk en studie optimaal combineren. Beschikt u niet over een relevante werkplek, dan dient u stage te lopen.

Doelgroep

Mensen die op mbo-niveau werken in een technische omgeving en willen doorgroeien.Mensen die op hbo-niveau werken maar niet het bijbehorende diploma hebben.Mensen die hun loopbaan een nieuwe wending willen geven en/of hun beroepsmogelijkheden willen vergroten.

Instroomniveau

ToelatingseisenHavo: Profieldiploma Natuur&Techniek, Natuur&Gezondheid (met Natuurkunde of Natuur, Leven en Technologie)Vwo: Profieldiploma Natuur&Techniek, Natuur&Gezondheid (met Natuurkunde of Natuur, Leven en Technologie), Economie & Maatschappij (met Natuurkunde)Mbo: Niveau 4 – diplomaHeeft u een diploma mbo niveau 4, dan zijn er met ingang van studiejaar 2015-2016 aanvullende eisen voor studenten uit de mbo-domeinen 'Handel & Ondernemerschap' of 'Economie en Administratie'. Cursisten met een mbo niveau 4 diploma uit de overige technische Mbo-domeinen zijn direct toelaatbaar. •Mbo 4 domein Handel & Ondernemerschap – Wiskunde B en Natuurkunde •Mbo 4 domein Economie en Administratie – Wiskunde B en Natuurkunde21+ regeling:Ouder dan 21 en niet de juiste vooropleiding? Na een toelatingsonderzoek waarin uw kennis van Wiskunde, Nederlands en eventueel Natuurkunde getoetst wordt, bent u mogelijk alsnog toelaatbaar. Voor informatie over de toelatingstoetsen zie toelatingstoetsen Meer weten? Neem contact op met het secretariaat Deeltijd Engineering via (050) 595 4571 of a.t.vinhuizen-woudstra@pl.hanze.nl. Wiskunde opfrissen?Voor aankomende studenten die hun wiskunde kennis willen opfrissen, wordt in het voorjaar een opfriscursus georganiseerd bestaande uit 9 lesavonden. Voor meer informatie over deze cursus kunt u contact opnemen met:Secretariaat: Hilda BorchertsTelefoon:E-mail: h.a.t.borcherts@pl.hanze.nl De Instroomcursus Wiskunde en Natuurkunde voor Hbo-Engineering wordt ook aangeboden als zelfstudiecursus via de LOI. Hiermee kan op elk gewenst moment worden gestart. Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

Overigedata

De deeltijd (avond) opleiding start ieder jaar per 1 september. De afstandsvariant start, behalve per 1 september, ook per 1 november (alleen bij voldoende deelname), 1 februari en 1 april (alleen bij voldoende deelnamen).

Tijden

Deeltijd(avond)opleiding: Maandag- en donderdagavond van 18.00 tot 22.00 uur en af en toe op een dinsdag- of woensdagavond. Voor de afstandsvariant gelden na de startdag twee verplichte contactdagen per studiejaar.

Duur

De studieduur is vier jaar. Mocht u eerder middels een verwante opleiding al aantoonbaar bepaalde kennis hebben verworven op vergelijkbaar of hoger niveau, dan kan de studieduur mogelijk worden bekort. Meer informatie: Nelleke Vrij-Molenaar p.vrij-molenaar@pl.hanze.nl via of

Tijdsinvestering

Gemiddeld 25 uur per week. Naast de 2 lesavonden blijft er dan ongeveer 16 uur per week voor zelfstudie over. Ook voor de afstandsvariant geldt een gemiddelde studieduur per week van 20-25 uur.

ECTScredits

240 EC (60 per jaar)

Prijs

Zie www.hanze.nl/collegegeldPer jaar ongeveer € 600,- voor studieboeken en overige studiematerialen.Financiële regelingenWerkgevers kunnen verder subsidie aanvragen uit de subsidieregeling praktijkleren. Deze subsidie bedraagt maximaal € 2.700 per studiejaar. Klik hier voor meer informatie.Belastingvoordeel voor uzelfAls u werken en leren combineert, is het vaak mogelijk om een deel van uw studiekosten via de Belastingdienst terug te krijgen. U heeft recht op deze regeling als u niet in aanmerking komt voor studiefinanciering of een tegemoetkoming. Tot de aftrekbare scholingskosten behoren uitsluitend studie- en opleidingskosten die direct samenhangen met het volgen van een opleiding, zoals collegegeld en studieboeken. Klik hier voor meer informatieSubsidieregelingen opleidings – en ontwikkelingsfondsenVeel werkgevers in de techniek zijn aangesloten bij een opleidings- en ontwikkelingsfonds, zoals Stichting OOM, OTIB etc. Deze fondsen kennen vaak ook een subsidieregeling voor het volgen van een deeltijdopleiding. Levenlangleren kredietWilt u een opleiding gaan volgen, maar heeft u geen recht (meer) op studiefinanciering? Vanaf het studiejaar 2017-2018 kunt u onder bepaalde voorwaarden geld lenen om collegegeld of lesgeld te betalen. Dit heet het ‘levenlanglerenkrediet’. De regeling gaat in vanaf 1 september 2017. Klik hier voor meer informatie.

Locatie

Groningen of via afstandsleren

Afronding

Als u met succes de deeltijdopleiding Elektrotechniek hebt doorlopen, hebt u recht op de titel Bachelor of Engineering.

Bijzonderheden

PraktijkgerichtheidBinnen deze praktijkgerichte opleiding wordt de opgedane kennis meteen toegepast in de praktijk. Om deze opleiding te kunnen volgen, is het dan ook essentieel om over een relevante werkplek in een technische omgeving te beschikken voor het uitvoeren van de praktijkopdrachten. Trainers/docentenDe docenten zijn didactisch geschoold en hebben relevante werkervaring. Daarnaast worden (gast)colleges verzorgd door docenten afkomstig van toonaangevende techniekbedrijven uit de regio.VrijstellingenIndien u aan kunt tonen bepaalde vakken al te beheersen op HBO-niveau of hoger, dan kunt u mogelijk op basis van uw vooropleiding en/of werkervaring vrijstelling krijgen voor bepaalde studieonderdelen. Alle verzoeken tot vrijstellingen worden individueel beoordeeld door de examencommissie. Werk/stageU dient middels een werkgeversverklaring aan te kunnen tonen op jaarbasis tenminste 504 uren in een geschikte technische omgeving te hebben gewerkt, minimaal op MBO4-niveau. De studieloopbaanbegeleider bepaalt of de werkplek aan de eisen voldoet. Is dat niet het geval, dan zult u een passende stageplek moeten zoeken, eveneens voor minimaal 504 uren per studiejaar. Rechten en plichtenInformatie over de opleidingsinhoud en/of het onderwijs- en examenreglement, kunt u bij de opleiding opvragen. De rechten en plichten die voor u als student gelden zijn opgenomen in het zogeheten Studentenstatuut.AanmeldingVoordat u zich aanmeldt via www.studielink.nl verzoeken wij u om onderstaand intakeformulier in te vullen. Na ontvangst hiervan wordt u uitgenodigd voor een (telefonisch) intakegesprek, waarna u een studieadvies ontvangt.). Dit is bedoeld om u te helpen bij het maken van de juiste studiekeuze. Meldt u zich vóór 1 mei aan, dan is deze studiekeuzecheck niet verplicht (wel van harte aanbevolen), doet u dit na 1 mei, dan is deelname wel verplicht. U vindt hier het intakeformulier. Mocht u zich al hebben ingeschreven via Studielink voordat u het intakeformulier hebt ingevuld, dan ontvangt u hiertoe alsnog een uitnodiging. (Zelf insturen mag uiteraard ook.) In verband met de afwijkende startdata verzoeken wij u dringend rekening te houden met een aanmeldtermijn van 6-8 werkweken vóór de gewenste startdatum (exclusief schoolvakanties), vanwege de benodigde tijd voor de volledige inschrijfprocedure (inclusief studiekeuzecheck).Let opIn het intakeformulier wordt gevraagd om uw CV te uploaden en om een motivatie (minimaal 250 woorden) te schrijven waarom u deze opleiding wilt volgen. Wij adviseren u om deze motivatie eerst te schrijven alvorens met het intakeformulier te beginnen. U kunt dan uw motivatiebrief en CV uploaden in het intakeformulier.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met HanzePro, Hanzehogeschool Groningen, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.