Data Analyse

Niveau
Tijdsduur
Logo van HanzePro, Hanzehogeschool Groningen
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,8 HanzePro, Hanzehogeschool Groningen heeft een gemiddelde beoordeling van 8,8 (uit 6 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

HanzePro, Hanzehogeschool Groningen biedt haar producten standaard aan in de volgende regio's: Assen, Groningen, Zwolle

Beschrijving

Competenties zijn een samenspel tussen vaardigheden en kennis. Voor het vergroten van uw competenties kunt u terecht bij HanzePro, Hanzehogeschool Groningen.

Uitgebreid

Inhoud

Tijdens de eerste module Databases leer je om een datamodel te bouwen, hoe je data gestructureerd in een database zet en hoe je de juiste informatie uit de database haalt. Bij module 2: Data Visualisatie leer je verschillende typen data op de juiste manier te presenteren aan de juiste doelgroep. Vervolgens volg je de module Descriptive Statistics. Kennis van statistiek is een belangrijke eigenschap van een Data Analist en tijdens de module gaan we dieper in op beschrijvende statistiek. Goede kennis van statistiek is ook een vereiste voor module 4: Data Mining. Tijdens deze module leer je om data te prepareren om zo te kijken of er verbanden/ patronen te herkennen zijn in …

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Data Analyse, Big Data, Datavisualisatie, Data Science en Machine learning.

Competenties zijn een samenspel tussen vaardigheden en kennis. Voor het vergroten van uw competenties kunt u terecht bij HanzePro, Hanzehogeschool Groningen.

Uitgebreid

Inhoud

Tijdens de eerste module Databases leer je om een datamodel te bouwen, hoe je data gestructureerd in een database zet en hoe je de juiste informatie uit de database haalt. Bij module 2: Data Visualisatie leer je verschillende typen data op de juiste manier te presenteren aan de juiste doelgroep. Vervolgens volg je de module Descriptive Statistics. Kennis van statistiek is een belangrijke eigenschap van een Data Analist en tijdens de module gaan we dieper in op beschrijvende statistiek. Goede kennis van statistiek is ook een vereiste voor module 4: Data Mining. Tijdens deze module leer je om data te prepareren om zo te kijken of er verbanden/ patronen te herkennen zijn in de data.

De opleiding wordt afgesloten met een afsluitende opdracht. Bij de afsluitende opdracht ga je zelfstandig aan de slag met een (eigen) dataset om het geleerde toe te passen in te praktijk. Tijdens de afsluitende opdracht word je uitgedaagd om de dataset te prepareren om data mining of predictive analysis toe te passen.

Resultaat na afronding

Na het succesvol afsluiten van deze opleiding ontvangen deelnemers een diploma van IT Academy Noord-Nederland. De IT Academy is onderdeel van de Hanzehogeschool Groningen.

Na afloop beschikken deelnemers over de volgende competenties:
Databases: Ontwerpen, modelleren bouwen en bevragen van databases.
Data Visualisation: Weergeven van informatie toegesneden op de doelgroep.
Descriptive Statistics: Toepassen van descriptieve statistiek op dataverzamelingen.
Data Mining: Het onderkennen van verschillende data mining concepten en fasen met focus op data analyse

Programma

Fase                                                  Data                                                           

Kick-off   : Design Thinking                 15 september 2020

Module 1 : Databases                         22 en 29 september, 6 oktober 2020

Module 2 : Data Visualisatie                20 en 27 oktober, 3 november 2020

Module 3 : Descriptive Statistics          10, 17 en 24 november 2020

Module 4 : Data Mining                       1, 8 en 15 december 2020

Afsluitende opdracht                           5 en 19 januari en 2 februari 2021

Instroomniveau

Om de opleiding Data Analyse succesvol af te sluiten, wordt een bepaald kennisniveau verwacht. Voor de opleiding gelden de volgende toelatingseisen:

  • Afgeronde hbo/wo opleiding
  • Basiskennis wiskunde en statistiek
  • Basiskennis databases
  • Basiskennis ICT-systemen

Startdata

15-09-2020

Tijden

9.00 – 17.00 uur

Duur

16 dagen

Tijdsinvestering

8 uur per week

Prijs

€4550,- (vrij van btw/ inclusief literatuur en catering)

Locatie

Hanzehogeschool Groningen, Meerwold, Laan Corpus den Hoorn 300

Bijzonderheden

De opleiding Data Analyse wordt aangeboden via IT Academy Noord-Nederland, onderdeel van de Hanzehogeschool Groningen. Meer informatie en aanmelden via: https://www.itacademy.nl/opleidingen/data-analyse

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met HanzePro, Hanzehogeschool Groningen, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.