Digitale transformatie voor Commissarissen & Toezichthouders

Niveau
Tijdsduur
Startdatum en plaats
Logo van Erasmus Q-Intelligence

Tip: meer info over het programma, startdatum, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Rotterdam
12 jun. 2020 tot 19 jun. 2020
Toon rooster
event 12 juni 2020
event 19 juni 2020

Beschrijving

De masterclass ‘Data Analytics voor Commissarissen & Toezichthouders’ biedt inzicht in de rol die toezichthouders spelen in het aanjagen én beheersen van Data Analytics en kunstmatige intelligentie.

De ontwikkelingen op het gebied van Data Analytics gaan snel en hebben verstrekkende gevolgen voor organisatiemodellen, verdienmodellen en concurrentieverhoudingen. Op steeds meer terreinen zien we dat slimme, zelflerende systemen in staat zijn om autonoom betere beslissingen te nemen dan mensen. In datagedreven organisaties worden data-analyses niet alleen gemaakt om het verleden te begrijpen, maar ook om de toekomst te voorspellen en processen real-time te optimaliseren. Ondernemingen die hun …

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Governance, Digitale transformatie, Management Algemeen, Accountmanagement en Management accounting.

De masterclass ‘Data Analytics voor Commissarissen & Toezichthouders’ biedt inzicht in de rol die toezichthouders spelen in het aanjagen én beheersen van Data Analytics en kunstmatige intelligentie.

De ontwikkelingen op het gebied van Data Analytics gaan snel en hebben verstrekkende gevolgen voor organisatiemodellen, verdienmodellen en concurrentieverhoudingen. Op steeds meer terreinen zien we dat slimme, zelflerende systemen in staat zijn om autonoom betere beslissingen te nemen dan mensen. In datagedreven organisaties worden data-analyses niet alleen gemaakt om het verleden te begrijpen, maar ook om de toekomst te voorspellen en processen real-time te optimaliseren. Ondernemingen die hun strategie hier niet op afstemmen en hun businessmodel niet tijdig digitaliseren, hebben het nakijken en zien hun marktaandeel snel teruglopen. Daarnaast leiden de nieuwe mogelijkheden tot ongekende risico’s en onbedoelde consequenties. Niet alles wat kan, mag ook. Denk hierbij bijvoorbeeld aan compliance regels met betrekking tot privacy. Ook cybersecurity is een belangrijk thema, niet alleen vanwege het directe verlies, maar ook vanwege het reputatierisico. En dan zijn er nog tal van ethische dilemma’s. Moet je alles wat kan en mag, ook willen?

Tijdens deze masterclass kijken we vanuit het perspectief van de commissaris of toezichthouder naar de mogelijkheden van Data Analytics. We bespreken waar u op moet letten en welke  vragen u kunt stellen. Maakt het bestuur voldoende gebruik van de mogelijkheden van Data Analytics en kunstmatige intelligentie? Worden de risico’s onderkend en voldoende beheerst? Is de governance bevorderend of belemmerd voor digitale innovatie? Hebben we de juiste mensen aan boord? Deze Masterclass biedt de deelnemers de mogelijkheid om de organisatie(s) waarop toezicht wordt gehouden tegen het licht te houden. U ontwikkelt een concreet beeld van de huidige positie van de organisatie ten opzichte van de mogelijkheden van Data Analytics en u bent na afloop in staat om hierover de juiste vragen te stellen.

Doelgroep

Deze masterclass is bedoeld voor commissarissen en toezichthouders, zowel in de private als de publieke sector. Specifieke ervaring met ICT of digitalisering is geen vereiste.

Resultaat & Leerdoelen

Na deelname aan deze masterclass zijn deelnemers in staat om:

  • Een inschatting te maken van de strategische impact van Data Analytics en kunstmatige intelligentie op het businessmodel en de concurrentie in de sector.
  • Kansen en bedreigingen van Data Analytics voor de onderneming in te schatten en daar gerichte vragen over te stellen.
  • Een oordeel te vormen over de effectiviteit van het leiderschap in het tijdig anticiperen en adequaat reageren op de noodzakelijke aanpassingen aan de digitale tijd.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.