Communicatietraining

Communicatietraining

Wilt u een gehele communicatiestrategie opzetten? Weten welke communicatiemiddelen het meest effectief zijn? Wilt u specifieke communicatievaardigheden verbeteren? Of bent u een communicatiemedewerker? Hier vind u een breed scala aan onderwerpen waarmee u uw zoekopdracht voor een communicatietraining kunt verfijnen.

Zo kunt u de vraag hebben: Schrijf je communicatietraining nu als één woord of is de correcte spelling communicatie training? In de tekstgerichte communicatie opleidingen, cursussen en trainingen op Springest gaat het vaak om dergelijke finesses.

En het communicatievak gaat uiteraard een stuk verder dan alleen het leren stroomlijnen van de tekstuele communicatie tussen zender en ontvanger. Dit is vaak het geval als je beter wilt leren argumenteren, beïnvloeden, overtuigen of presenteren. Er is een duidelijk doel tussen zender en ontvanger en beide hebben een rol en doel. Communicatie zelf is zowel een sociale interactie (activiteit) tussen mensen, als het resultaat van het contact. In beide kanten zijn ook communicatietrainingen te vinden.

Niet alles is echter altijd zo duidelijk. Hoe zet je grafisch ontwerp werk bijvoorbeeld het beste in? Wat als je niet in fysieke aanwezigheid bent, hoe bevorder je bijvoorbeeld wederzijds begrip tussen zender en ontvanger via internet? En hoe zat het ook al weer met de rol van interne communicatie ter vergroting van het draagvlak voor externe communicatie? De volgende praktijkgerichte communicatie trainingen en opleidingen geven het antwoord.

Communicatie opleiding kiezen?

Let bij het vinden van de juiste communicatie cursus vooral op de breedte en diepte van de inhoud. Elke cursus heeft een andere focus. Soms meer op communicatie in bedrijven; denk aan PR, voorlichting, huisstijl en imago.

Andere communicatie cursussen en trainingen richten zich op uw persoonlijke communicatie; hoe komt u over op uw gesprekspartner, welke gesprekstechnieken gebruik ik wanneer en hoe beïnvloed en argumenteer ik?

Sommige communicatie training gaan juist meer over het verbeteren van taalvaardigheden, zoals argumenteren, communiceren, correct nederlands, creatief schrijven, schriftelijke communicatie, schrijven en nog veel meer.

Vergeet tenslotte niet dat communicatie verder gaat dan alleen woorden. Een minuut stilte kan ook veelzeggend zijn. Een afbeelding zegt meer dan 1.000 woorden en ook uw lichaamstaal (non-verbale communicatie) en daden moeten in lijn zijn met uw boodschap.

Het is bij communicatie niet alleen belangrijk dat je zoveel mogelijk ‘uitzendt’, maar ook dat de boodschap juist wordt ontvangen. De communicatie moet effectief zijn en juist overgebracht worden. Daarnaast moet je je bedenken of je alleen maar een boodschap wilt overbrengen, of dat je daadwerkelijke interactie hebt en dus ook reacties terugkrijgt.

Als u uw communicatie dus wilt verbeteren, kijk dus eerst goed naar al deze punten en kijk waar verbetering het meest nodig is. Zo gaat u zo effectief mogelijk te slag qua leren en zo efficiënt mogelijk met uw geld om.

Blader rustig door de verschillende soorten communicatie cursussen door per onderwerp het aanbod te vergelijken. Wanneer u een geschikte cursus vindt, vraag dan meer informatie aan om zeker te zijn van uw keuze. We wensen u veel succes met uw keuze!

Als je hier niet iets tussen vindt wat bij je past. Misschien zijn dan de categorieën Marketing of Taal wel iets voor je. Succes met zoeken! Wanneer u er niet uitkomt, kunt u altijd bellen met ons met het telefoonnummer 085 7440830.

Beste aanbieders in Communicatie helpHieronder een overzicht van de beste opleiders binnen deze categorie voor dit jaar. De score is gebaseerd op ervaringen van deelnemers die dit jaar een product persoonlijke ontwikkeling hebben afgerond.

Categoriescore (2019)
?Alfabeta Tekst en Training
?Coach+Result
?YEARTH Academy
4StoryManagement
star 9,1 (27 ervaringen)
5Nobbe Mieras trainingen
star 9,1 (68 ervaringen)
6Xzellent - Training | Coaching
star 9,0 (28 ervaringen)
7Bureau Spraakwater
star 9,0 (21 ervaringen)
8Competence Factory
star 8,9 (33 ervaringen)
9Capgemini Academy
star 8,8 (57 ervaringen)
10Taalcentrum-VU
star 8,7 (99 ervaringen)

Recente ervaringen

starstarstarstarstar
Marry Koesveld
Verpleegkundige
10
Klant- en servicegericht telefoneren/Efficiënte telefonische service- en advies gesprekken/ Telefoontraining

"Anouk weet de trainingen persoonlijk te maken met veel aandacht. Duidelijke aanwijzingen in gebruik van woorden etc. Ook fijn om bevestigd te worden in wat je goed doet. Goede tips gekregen om meer betrokkenheid van de klant te krijgen." - 12-11-2019 15:16

"Anouk weet de trainingen persoonlijk te maken met veel aandacht. Duidelijke aanwijzingen in gebruik van woorden etc. Ook fijn om bevestigd t… alles lezen - 12-11-2019 15:16

Trevor Holtkamp, BSc
starstarstarstarstar_border
Trevor Holtkamp, BSc
Marketeer
8
SEO copywriting training (zoekmachine optimalisatie) - Online marketing

"Het was een goede training. Cheryl legt alles helder en duidelijk uit en staat constant open voor vragen. Het enige wat wat mij betreft beter kan is het volgende. Ik merkte een significant niveauverschil tussen de kandidaten. Wellicht is het handig om in de toekomst op voorhand te inventariseren wat het niveau is van de deelnemers op het desbetreffende onderwerp, dat kan namelijk zorgen voor het effectiever gebruik maken van de tijd." - 12-11-2019 10:16

"Het was een goede training. Cheryl legt alles helder en duidelijk uit en staat constant open voor vragen. Het enige wat wat mij betreft bete… alles lezen - 12-11-2019 10:16

starstarstarstarstar_half
Anonymous
9
Wetenschappelijke artikelen schrijven in het Engels

"We hadden een erg prettige docent, hij kende je sterke/zwakke punten en betrok iedereen op een fijne manier bij de les. De cursus was goed van opbouw, er was echter relatief veel tijd voor de introductie ten opzichte van de methode en discussie. De final tutorial was erg goed, de docent nam echt de tijd voor ons. Ik heb erg veel gehad aan zijn feedback." - 11-11-2019 16:29

"We hadden een erg prettige docent, hij kende je sterke/zwakke punten en betrok iedereen op een fijne manier bij de les. De cursus was goed v… alles lezen - 11-11-2019 16:29